Heb je binnenkort een fotoshoot op de planning staan, maar weet je nog niet welke kleding je aan wilt trekken? Lees dan snel verder voor de beste tips en kleding adviezen voor tijdens een fotoshoot.

Waar moet je op letten qua kleding voor een fotoshoot:

  1. Binnen of buiten
  2. Omgeving
  3. Aantal personen
  4. Prints en effen kleding
  5. Donkere en lichte kleuren
  6. Tijdstip
  7. Accessoires
  8. Jezelf voelen

Binnen of buiten shooten
In Nederland kun je niet altijd uitgaan van geweldig weer. Heb jij jouw fotoshoot binnen, dan hoef je weinig tot geen rekening te houden met het weer. Heb jij jouw fotoshoot buiten, dan raad ik aan om zeker een paar dagen van te voren de weer app te checken.

Houd vooral rekening met de temperatuur, want als je te warm of te koud gekleed bent voor het weer dan ga je dat zien op de foto. Zorg er dus voor dat je kleding aantrekt en meeneemt die niet te warm of te koud zijn om het perfecte plaatje te schieten.

Omgeving
Voordat je je naaldhakken meeneemt moet je je eerst even bedenken waar je gaat shooten. Ga je shooten op het strand, dan raad ik geen naaldhakken aan, maar gewone sneakers.

Aantal personen
Ga je met meerdere mensen op de foto? Zorg dan dat jullie leuk matchen/bij elkaar kleuren qua outfit. Dit zorgt voor een leuk effect op de foto. Dit betekent echter niet dat iedereen er hetzelfde uit moet zien. Een paar tips:

– Zorg dat de kleurcombinaties bij elkaar passen.
-Kies één of een paar basiskleuren, hier kunnen jullie vervolgens een leuke combinatie van maken.
-Kies een kleur die iedereen in zijn of haar kast heeft hangen. Een blauwe jeans met een witte top is bijvoorbeeld erg populair.
-Doe inspiratie op via Pinterest, tik op de link voor wat leuke ideeën: https://pin.it/3STvGS0

Prints en effen kleuren
Zorg voor rust in je kleding. Kleding met een leuk printje kan heel erg leuk zijn, maar niet meer als je achteraf de foto’s bekijkt en alle prints zijn vervormd. Ook kunnen prints, teksten en logo’s de aandacht afleiden van je gezicht, dus houd dit in jouw achterhoofd. Hele fijne lijntjes of ruitjes in de kleding kan ook een onscherp effect geven op de foto, let hier dus ook op. Kleding met effen kleuren geven vaak het leukste effect aan jouw foto. Kies in plaats van prints voor mooie materialen, denk hierbij aan wol, kant, linnen, zijde.

Donkere en lichte kleuren
Pastelkleuren doen het altijd goed op foto’s. Mochten pastelkleuren jou niet staan, dan raak ik frisse kleurtjes aan. Vermijd hele felle en neon kleuren, deze kleuren gaan snel vloeken en reflecteren ook op de huid.

Houd altijd rekening met de kleuren van de omgeving waar je jouw fotoshoot hebt. Bij een natuurlijke omgeving met veel bruintinten kleurt blauw en groen altijd heel erg mooi. Ga je in het bos fotograferen, dan zou ik geen groene kleding adviseren. Ga je shooten op een industriële grijze locatie, dan raad ik wat meer kleur aan in je kleding. Maar is de locatie juist heel kleurrijk, kies dan niet voor teveel kleur maar ga dan juist voor basic.

Ga je shooten in de herfst, houd er dan rekening mee dat je je ook in de herfst kleuren kleed. Ga je shooten in de lente, kleed je dan lekker fris voor dit seizoen.

Tijdstip
Houd altijd rekening met het tijdstip waarop jij gaat shooten. Heb je jouw fotoshoot gepland tijdens het ‘golden hour’ oftewel de zonsondergang in de ochtend of de avond, kies dan voor warme kleuren, zoals okergeel, terra-kleurtonen, olijfgroen.

Accessoires
Neem gerust leuke accessoires mee om bij een aantal foto’s te gebruiken. Ik raad niet aan om op elke foto een accessoire te dragen. Denk hierbij aan een sjaal, cape, jasje, hoed, oorbellen, tas of leuke riem.

Jezelf voelen
Het aller belangrijkste vind ik dat je je jezelf voelt in de kleding die je aan hebt. Zorg ervoor dat jij je fijn en comfortabel voelt in je kleding en het bijvoorbeeld niet te strak zit. Je moet kunnen lachen en je fijn en zelfverzekerd voelen in je outfit. Ga vooral niet in een kort rokje staan met hoge hakken als je dat anders ook nooit doet. Hoe je je voelt straal je namelijk uit op de foto.

Ik hoop dat je met al deze handige kleding tips een super leuke fotoshoot tegemoet gaat. Tot slot heb ik nog een paar kleine tips die jouw foto het perfecte plaatje maken:

-Haal alles uit je broekzakken, denk aan je telefoon en sleutels.
-Zorg ervoor dat je geen haarelastiekjes om je pols hebt.
-Geen kauwgom in je mond tijdens de fotoshoot.

Bedankt voor het lezen en geniet van je fotoshoot!